06 Ocak 2022

TARİHÇE

1966 yılında Merkez Sağlık Ocağı adı ile sağlık hizmetlerine başlayan Sağlık Merkezimiz, artan nüfus yoğunluğu değişen sosyal yapı nedeniyle  10 yatak kapasitesiyle ilçemiz ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiğinden zaman zaman bakanlığımıza 25 yataklı devlet hastanesine dönüştürülmesi için istekte bulunulmuş olup yapılan yazışmalar sonucu 1997 yılında bakanlığımızın 25 yataklı devlet hastanesine dönüştürülmesi için verdiği onay, ödenek gönderilemediği için hastaneye dönüşüm gerçekleştirilememiştir. Sağlık Merkezimiz 1 Mayıs 2003 tarihinden itibaren Bakanlık oluru ile “24 saat boyunca hasta kabul edilen ve hastada yatırılabilen gelişmiş Sağlık Ocağına dönüştürülmüştür.” 2007 yılı Nisan ayı itibarı ile Sayın Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Recep AKDAĞ ın emirleri doğrultusunda 1200 metrekare alan üzerine kurulacak olan 4200 metrekare Yeni Entegre Hastane binası  yapımı tamamlanarak 01.03.2008 tarihinde hizmete açılmıştır.

aşkale kroki.jpg